Санитарно-Хигиенен шлем за лице с предпазна плака

Допълнително, надеждно средство за защита на лицето за многократна употреба след дезинфекция след ползване.

САНИТАРНО-ХИГИЕНЕН ЛИЦЕВ ЩИТ С ПРЕДПАЗНА ПЛАКА

15лв. 

Щитът е разработен специално, за да отговори на острата нужда от допълнителни и надеждни предпазни средства в извънредните условия на пандемия. Той е лек, заради необходимостта от по-продължително носене, но не твърде лек, като други медицински щитове, за да се избегне лесното му  и инцидентно смъкване или падане. Направен е от полипропилен, кополиестер и  еластомер – първични, безвредни материали, които позволяват третирането многократно с препарати за дезинфекция. В щитът умишлено не са вложени пяна, дунапрен или друг вид подложка на челото, защото не биха позволили дезинфекция чрез потапяне, биха били постоянно мокри; биха задържали влага или биха провокирали алергична реакция на кожата. Челният държач е прихванат с  еластомер – стабилна лента, която минава през задната част на главата. Не се мокри, подлежи на дезинфекция, еластичността е малка, което осигурява стабилност; не се пързаля по косата. Размерът се регулира.

Предпазната плака е изработена от кополиестер PET-G. Устойчива, прозрачна, лека, със 100%- видимост, антирефлексна. 

Предпазният шлем е разработен на базата на одобрени опенсорс прототипи за превенция от COVID 19  на Министерства на здравеопазването на различни държави. CPS- 19 се произвежда и сглобява в България.

Предпазният шлем е индивидуално опакован. Визьорът е облепен с предпазно фолио от двете страни, което трябва да бъде отстранено преди употреба.

ВАЖНО: Задължителна е дезинфекцията на щита ,преди първата употреба. Спазени са всички инструкции и извънредни мерки за безопасност и хигиена при производството и сглобяването на предпазния шлем, ВЪПРЕКИ това, напомняме, че съществуват множество сценарии за  опасност от попадане на COVID 19 върху някоя от повърхностите на щита. Потапянето на предпазния шлем в дезинфекциращ разтвор, веднага след разопаковане и преди да бъде поставен на лицето е задължително.

Предпазният шлем трябва да се счита за допълнително предпазно средство, което означава, че следва да се спазват всички останали инструкции за дистанция, когато  е възможно, хигиена на ръцете, носене на предпазна маска под щита.

Предпазният шлем е българско санитарно-хигиененно лично предпазно средство за многократна употреба, след извършване на дезинфекция.

Методи за дезинфекция, които са подходящи:

  • Третиране в студен автоклав 50-60 градуса, 60минути;
  • Третиране в разтвори и вани с Изопропил алкохол 70-75%;
  • Третиране с Етанол >70%; 
  • Третиране с водороден пероксид 3 -25 %;
  • Сапунена вода: многратно потапяне;

Методи, които НЕ са подходящи за дезинфекция:

  • Автоклав горещ  >120 градуса;
  • Третиране с уреди,които награвят, пара и подобни.
  • Опасност от деформация на плаката – визьор и лентата еластомер.

ВАЖНО!
ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ СЕ ДОСТАВЯТ ЗА 1 РАБОТЕН ДЕН!

Онлайн магазин От CloudCart

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки